Et væld af havefunktioner


Masser af muligheder
Ideen bag haveplanen var overordnet at lave flere rum i haven, så haven føles større. Derfor bled er lavet både køkkenhave, prydhave foran terrasse, bålplads og tørreplads.

Ved at opdele en have i flere rum med hver sin funktion, er det lettere at indrette haven, fordi haveejeren kun skal forholde sig til et begrænset område af gangen.

Et Væld HavetegningHalvdød have
Der var ikke meget inspiration at hente i denne have i Oksbøl, før anlægsgartneren kom forbi.

Et Væld Halvdød


Have uden hemmeligheder
Haven bestod hovedsagelig af en stor græsplæne. For enden hang vasketøjet, og det var muligt at overskue hele den triste have på én gang. Det betød, at haven ikke indbød til brug.

Et Væld Hemmeligheder


Bålplads skaber liv
Som et af de nye rum i haven blev der skabt en bålplads i den fjerne ende. En bålplads er et af de mest effektive elementer til at skabe mere aktivitet i haven, og sommeraftenerne bliver ikke bedre end i bålets skær.

Et Væld Bålplads


Køkkenhave tæt på terrasse
Denne placering af køkkenhaven midt i haven er lidt atypisk – normal bliver en køkkenhave placeret langt fra huset. Ved at placerer den i midten, bliver den nærmest en have i haven, hvor der er let adgang til både terrasse og indgang.

Et Væld Køkkenhave


Haveelementer på terrassen
I den gamle have var der hegn omkring terrassen, men de blev fjernet for at skabe en bedre kontakt mellem huset, terrassen og den øvrige have. Der er i stedet etableret en lav gabionsvæg på terrassens sydside.

Desuden er der kommet både blomstrende buske og en sandkasse op på terrassen. Ved siden af sandkassen er der placeret et lille træ for at skabe skygge, så sandet i sandkassen ikke bliver for varmt.

Et Væld Terrasse


Fleksibel terrasse
Sandkassen er indpasset i systemet af felter, så ejeren kan fjerne den og erstatte den med fliser eller chaussésten, når børnene er blevet store.

Belægningen er lavet som en kombination mellem bånd af chaussésten (blå rønne) og 50 x 50 cm fliser med en svag farve (sienna) og trin af kløvet granit, hvilket giver et interessant spil mellem kontraster og overflader (mørk-lys , glat-ru).

Et Væld Fleksibel Terrasse