Dansepavillion i haven


Pavillon til fordybelse og poesi
Huden af den blå pavillon består af glasperler, som reflekterer lyset som vanddråber. Gulvet er to plateauer, som svæver oven på det omgivende blomstrende tæppe. Pavillonens to plateauer deler den op i 2 rum.

Et morbærtræ vokser fra midten af det ene rum og spreder sin krone over pavillonen som et skyggende tag. Med en pude i ryggen kan familien sidde op ad træet eller trinnet mellem de to plateauer og fordybe sig.

Dansepavillon Fordybelse

Have med gulv/tæppe
Husets ejere elsker at danse. Derfor blev haven udstyret med et “dansegulv”. Det består af et belagt areal og en stenmelsflade stribet med rækker af stauder. Belægningens mønster – flettet af grå og hvide betonsten med spredte røde nister af glaseret tegl – får stenfladen til at virke tekstilagtigt.

Dansepavillon Gulv


Blomsterbed på skrå
De parallelle rækker af blomster er lagt på skrå for at få pavilloner og dansegulv til at rive sig løs fra den omgivende have og dermed understrege deres lethed.

Den blå fordybelsespavillon har to niveauer. Det høje plateau er et bibliotek. Mod nord danner en dobbelt konstruktion opbygget af to gamle vinduer en glasvæg, som samtidig er et magasin for minder, fortællinger og poesi. Et hul i gulvet foran glasskabet danner en cirkulær kant til at sidde på. Her kan Derya med hylder af inspiration i ryggen udfolde sin lyst til at skrive og digte.

Dansepavillon Blomsterbed


Pavillon til at spise og danse

Den røde pavillon med hud af bambuspersienner er pavillonen til dans og til spisning. Pavillonens aflange form giver plads til et langbord med plads til mange venner. Når persiennerne er rullet ned bliver der skabt et intimt socialt rum, og når persiennerne bliver rullet op, kan dansen sprede sig ud over belægningen.

Dansepavillon Spise