Giv regnvandet en flugtrute

I de seneste år har der været en tendens til at lave tætte flisebelægninger på store arealer i indkørsler og på terrasser. En rigtig dårlig løsning hvis man vil undgå oversvømmelser og overbelastede kloakker.

Overbebyrdede kloakker

Giv Regnvandet En Flugtrute01

Fliser brudt af bede giver regnvandet en flugtrute

Oversvømmelser skyldes meget ofte, at kloakkernes kapacitet ikke er stor nok til at  klare store mængder regnvand.

Så længe kloakkerne ikke bliver renoveret og udbygget, må husejerne selv tænke løsninger på vandafledning ind, når haven planlægges. Nok er de lette at holde, de store flisbelagte arealer, men de aflaster ikke de overbebyrdede kloakker.

Hjulspor med grønne kanter

Til indkørsler er flere løsninger, som både giver optimale forhold for parkering og gode nedsivningsmuligheder.

En helt enkelt løsning er et godt gammelsdags hjulspor af to rækker fliser med midterstribe og kanter af græs, blomstereng, vinca eller vedbend. Der er et utal af muligheder. Græsbelægning er den lette løsning, som passer godt til en stringent arkitektur, mens den mere organiske variant med blomster vil klæde et ældre hus.

Græs og beton i et

En anden god og efterhånden ret populær løsning til indkørsel og parkering er at bruge græsarmeringssten.

Giv Regnvandet En Flugtrute02

Hollænder græsarmeringsten – her efter en iskold vinter

Nogle er små betonsten med et hul i midten, som græsset vokser i. Andre græsarmeringssten består af en plastramme, der fyldes op med en blanding af sand og muld, hvori der sås græs. Vedligeholdelsen er nem: Hele molevitten skal bare slås som en græsplæne.

Stabilt underlag til havemøblerne

På terrassen skal stole og borde naturligvis kunne stå vandret uden at vippe.

Men det kræver ikke nødvendigvis 20 m2 tæt belagt med fliser. Terrassen kan deles op i mindre bidder , der hælder mod græsplæne eller bede, hvor regnvandet kan gøre gavn. Alternativt kan terrassen lægges med fuger, der er brede nok til at sikre nedsivning.

Husk at du altid kan kontakte din lokale, garantisikrede anlægsgartner.