Japansk inspireret haveHaven set fra græsplæne
Den japanske have er hovedsagelig en have man kikker på fra huset eller terrasse.

Som udgangspunkt består de af et stiliseret landskab i en lille målestok med vand (grusflader), øer (tilplantede jordformer), bjerge/klipper (sprængstykker af granit) og træer, som holdes som bonsai (miniaturetræer).

Japansk Haven Set Fra Græsplæne


Pilehegn og stauder
Plantevalget er inspireret fra det japanske med japansk løn, pagodebusk, tibetansk kirsebær, rhododendron og fladedækkende bundplanter: Trædebregne, Neopaxia, gummipude, timian som illuderer stepper.

De farverige stauder i grupper finder man normalt ikke i den japanske have, men her blev de anvendt for at få den nyanlagte have til at fremstå mere frodig og overvældende.

Japansk PilehegnSubuku
I Japan finder man altid en tsukubai ved indgangen til te-pavillonen. Dette er sidste stop, inden den højtidelige te-ceremoni kan begynde.

Her bliver hænderne vasket, dels af praktiske årsager, men i lige så høj grad for symbolsk at rense sjæl og legeme inden ceremonien. Vand i haven er et af de mest dynamiske og stemningsprægede elementer.

Japansk Subuku


Belægning med trædesten
Et af de dominerende elementer i den japanske have er grusfladen, som symboliserer vandet, havet. Dette bliver understreget når haveejeren river gruset i ”bølger”.

Der er lagt trædesten af granit og natursten for at kunne forcere “vandet” efter en typisk japansk stil, hvorved grushavet kan passeres.

Japansk Belægning