Vinterblomstrende planter

Minus ti grader i nat og om et par dage lover DMI op til 10 graders varme! Den danske vinter er i sandhed lunefuld, og det er de færreste træer og buske, som kan trives under de forhold.

Nogle gør dog, og jeg sørger altid for at have stedsegrønne planter og måske en enkelt blomstrende busk eller træ i min vinterhave. De mest almindelige er kejserbusk, vinterblomstrende kirsebær, julerose og vinterjasmin.

Blog 23november2015 Vinterblomstrende Planter

Vintersnebollen blomstrer om vinteren, men kan ikke tåle frost. Til gengæld trives den i halvskygge og er derfor velegnet til udestuen.

Vintersnebollen

Der findes dog også mere sjældne vinterblomstrende planter og her vil jeg nævne vintersnebollen, Virburnum tinus. Jeg kender selv et eksemplar, som gennem mange år har stået i landbohøjskolens have på Frederiksberg.

Vintersnebolle er den eneste stedsegrønne planter, jeg kender, der blomstrer om vinteren. Den tåler godt nok ikke temperaturer under 10 grader, men under heldige forhold – så som sidste år – blomstrer den uafbrudt fra oktober til maj, og så dufter den oven i købet.

Har du en lun vokseplads eller bor tæt på kysten, kan vintersnebolle klare sig. Måske endda endnu bedre de kommende år, da klimaforandringerne vil medføre mildere vintre.