Skrammelhave forvandles


Ny sø, nyt udhus, ny have
Ved at udskifte den gamle beklædning på den sidste del af udhuset og male træværket ser udhuset straks helt anderledes ud. Søen er desuden med til at skabe både ro og liv på én gang.

Skrammelhave Ny Sø

Haven hulter til bulter
Haven bestod stort set kun af en græsplæne og en flisegang rundt om huset. Den udslidte have gav også huset et “brugt” udseende.

Skrammelhave Hulter


Ramponeret have og udhus
Store, nedfaldne grene er i sig selv et interessant element i haven. Desværre var facaden på den nederste del af udhuset meget nedslidt, og det samlede indtryk er sørgeligt.

Skrammelhave Have Udhus


En plan for haven
Der må gøres noget. Anlægsgartneren vælger at opdele haven i flere rum med hver sin aktivitet: ophold, tørreplads og bålplads. Det får haven til at virke større, og rækken af blomstrende buske opfordrer til nysgerrighed, fordi man ikke kan se, hvad der gemmer sig bag.

Samtidig betyder en rumlig opdeling af haven, at det er nemmere at lave flere aktiviteter i haven på samme tid uden at forstyrre hinanden.

Skrammelhave Havetegning


Målrettet havearbejde
Det kræver en hel del gravearbejde at etablere belægning og en sø i haven. Dette klarer anlægsgartneren heldigvis let med en minigravemaskine, der kan komme ind næsten alle steder.

For ikke at komprimere jorden for meget, er det en god idé at arbejde sig baglæns ud af haven.

Skrammelhave Havearbejde


Brugbar og flot have
Det færdige resultat blev en flot have. Både terrasse og bassin er lavet, så der opstår et spændende spil mellem former (runde sten, firkantede fliser) og materialer (beton og natursten).

Denne kontrast er i kombination med cirklen af hollændersten er med til at fremhæver også formen på den runde terrasse. Derudover passer materialerne godt til huset både tids- og stilmæssigt.

Skrammelhave Flot Have