Blomsterhaven

Blomsterhaven

Du kan have blomster i blomst i haven hele året – også om vinteren. Et spændende indslag kan være vinterblom­stren­de jasmin, kirsebær og kej­ser­busk.

Om foråret kan din have være et flor af løgvækster. Om efteråret vil sentblomstrende stauder og træer med stærke efterårsfarver som ildløn og rød­eg lyse op i haven. Din anlægsgartner kan hjælpe dig med flotte sammensætninger.

Duftende blomster

Dufte er en vigtig dimension i haven. Og de behøver ikke kun komme fra roser, kaprifolier, hyld og syren. Du kan også vælge mere usædvanlige dufte som f.eks. kejserkronens stikkende odeur til din have.

Blomster og bier

En varieret og frodig bevoksning i haven er med til at tiltræk­ke sommerfugle, insekter og fugle. Her er hjemmehørende arter bedst, men en varieret have er i alle tilfælde en af de rigeste biotoper, der findes, også selv om der er mange eksoter (importerede planter) imellem.

Vinterblomster

Selv i den kolde tid er det også muligt at nyde blomsterflor i sin have. Udvalget er dog langt mindre, men med eksempelvis hvid forsytia, kejserbusk, vårlyng, troldnød og skimmia japonica er du sikret en flot og farverig have selv i sne og slud.